Time for a Quickie #13

Dagens Tips:


Fyra vänner kommer närmre varandra än någonsin när dom tillsammans kämpar mot en anonym fiende som försöker få ut deras hemskaste och mörkaste hemligheter samtidigt som dom försöker ta reda på vem som mördade deras bästa vän.

Pretty Little Liars, Kriminal drama serie. En helt okej serie. Jag tycker inte att det är den bästa jag sett men den fick mig att fasta efter redan ett avsnitt, så någonting rätt gör dom ju. Finns en hel säsong ute och nr 2 håller på att sändas i USA. Säsong 1 har 22 avsnitt, vilket uppskattas av mig för jag älskar långa serier! Men det är en riktigt spännande serie med mord, lögner och vackra människor, vad mer kan man begära?

 

The Roomate


College studenten Sara märker snart att hennes rumskamrat Rebecca har en konstig besatthet av henne. Rebecca gör vad som helst för att Sara ska älska henne, verkligen vad som helst.


Den här filmen är riktigt bra, jag gillade den massor. Leighton Meester, damn vilken tjej! Hon gör den här rollen så JÄVLA bra (vilket man inte kan tro om en GossipGirl-brud)! Värt att se filmen bara för hennes insats! Men den är bra annars med, lagom creepy och mörk. Brabrabra. Sånt här gillar vi(jag)! Verkligen en film jag rekomenderar!

Wolf Creek


Tre strandsatta backpackers vars bil inte fungerar befinner sig mitt ute i ingenstans i Australien när en äldre man kommer förbi och erbjuder dem att laga deras bil, för att sedan ta dem till fånga och tortera dem.


En helt okej skräckfilm det här. Den var lite lagom läskig och tja, helt okej. Jag vill inte säga att den var direkt speciell och man kunde i princip räkna ut med röven vad som skulle hända men jag gillade den faktiskt. Baserad på en sann historia... hur mycket av det som är sant vet jag dock ej men det är alltid roligt med filmer som är det tycker jag. En film som absolut var värd de 10 kr jag betalade för den.

Super


Efter att hans fru fastnat i klorna på en knarklangare transformeras den här vanliga killen till Crimson Bolt, en superhjälte med de bästa av avsikter men det går inte riktigt som han planerat.


This is a weird ass movie!!! När jag såg reklamen för den här så har jag fått för mig att den skulle vara en komedi i The Rocker anda. Istället är det en tragikomisk film som är helt jävla awesome. Den är weird filmad och helt underbar. Rainn Wilson så tänker jag fånig komedi och ingenting annat, men damn dude du är bra i den här filmen! Och Ellen Page, an honor to watch you, as allways! (tänker låtsas att dom kommer läsa det här) Tycker absolut att du ska se den, mycket bra film.

Hard Candy


En 14årig flicka träffar en charmig 32årig man på internet och misstänker att han är en pedofil. Hon bestämer möte med honom för att göra ett försök till att få honom på bar gärning.


Ibland kommer det en film som får andra filmer att se rätt jävla bleka ut i jämförelse, det här är en sån film. Jag har sett den här 100 gånger sedan den kom 2005 men den är fortfarande så jävla bra. En av mina absoluta favoriter! En obehaglig, ful och helt fantastiskt vacker film som ALLA borde se, det borde vara lag, man borde få se den i skolan. Skådespelet är PERFEKT från samtliga medverkande och speciellt från älskade Ellen Page! Bild, manus, ljus, ljud, ALLT är UNDERBART. SE DEN! Finns ingen som helst anledning att inte se den.

Time for a Quickie #12

Dagens tips:


Weeds handlar om en ung mor till två söner, hennes make har nyligen gått bort och lämnat henne och pojkarna i ett stort fint hus utan några som helst pengar. I ett desperat försök att försörja sin familj börjar mamman, Nancy, ihop med en kvinna från en mindre "dyr" del av staden, att sälja knark.


Weeds var en av mina absoluta favorit serier förr. Den perfekta blandningen av komedi och drama som man bara kan förälska sig i. Det finns 6 hela säsonger och säsong 7 började visas i USA 27e juni. Som sagt en av mina favoriter förr, dock har jag haft en paus och inte sett de senaste 1½ säsongerna då serien enligt mig blev lite för galen, men jag ska försöka ta igen det innom kort! En underbar serie, speciellt de första 4 säsongerna är totalt fantastiska!

Kärlek

img_3674 (MMS)

Han är lite speciell min hund...

Jumping the broom

Varning för mkt svordomar i detta inlägg!


Två väldigt olika familjer ska under en helg försöka komma överrens då deras barn ska gifta sig. Detta blir dock ingen enkel uppgift när alla hemligheter och lögner kommer upp till ytan.


Jumping the broom... jag gillar den inte! När jag läste om filmen tyckte jag att den lät lite små skoj, vilket den är, men efter 112 minuter av hudfärgs-relaterade skämt är jag ganska jävla trött. Det gick inte 2 fucking minuter utan att någon nämnde antingen vilken hudfärg de själva hade eller hur korkade vita människor är. WHAT´S THE FUCKING DEAL!? Kan man inte göra en komedi utan att behöva vara hudfärgsfixerad så som denna film är så är den FAN inte värd att göra. Sure filmen hade sina stunder, men inte nog för att väga upp för allt skit runtom. Seriöst! Det är pinsamt fan. Sen att man blev förbannad för hur bruden betedde sig (vilket alla tyckte vara helt normalt!?) är ju en helt annan historia.

The Sims 3 Stadsliv

Det här damp ner i min brevlåda idag och håller på att installeras as we speak!


iihhh! my nerdheart is singing from joy!
Man VET att det blir en bra dag när man får hem ett nytt Sims!!!!!!!!!!!!! ♥

 

The Sorcerers apprentice


Trollkarlen(?) Baltazar Blake tar hjälp av en till synes väldigt vanlig kille när han tar upp sitt uppdrag att förgöra sin ärkefiende Maxim Horvarth.


Hade den här filmen inte vart en Disney film hade den kunnat vara riktigt bra! Jag tycker inte att den var kass, absolut inte, men den kändes halvfärdig. Eftersom det är Disney och därför en barnfilm så fick man ju inte se något blod eller mer våld än ett barn klarar av vilket gjorde att filmen sjönk lite. Men den var helt okej, ett jätte bra tidsfördriv när man egentligen borde plugga om inte annat. Nicolas Cage är ingen favorit men i den här filmen funkar han, hans karaktär är underbart sarkastiskt och ironisk vilket jag gillar. Sen är ju underbara Jay Baruchel i huvudrollen vilket gör vilken film som helst lite bättre.

Something Borrowed


Vänskap sätts på prov och hemligheter kommer till ytan när Rachel faller för Dex, hennes bästa väns fästman.



Something Borrowed var faktiskt en film jag starkt rekomenderar! Den är rolig, smart och mysig. Jag trode att det skulle vara den klassiska girlpower filmen, men slutet förvånade mig faktiskt lite. Skönt med lite förändring i filmvärlden! Som sagt jag gillade den och jag tycker absolut att du ska se den, om inte annat så för Ginnifer Goodwins (denna OTROLIGT vackra kvinna som är alldeles för underskattad) underbara skådespel eller John Krasinskis underbara humor! Oh, förresten... hur JÄVLA VÄRDELÖS är inte Kate Hudson som skådespelare? Seriöst... Usch.

Meet the fockers



Har du, likt mig själv, tänkt att "den här kan ju iallafall inte vara lika dålig som ettan" eller "Jaha, både Robert DeNiro och Dustin Hoffman, då kan det ju inte vara så jävla hemsk", har du tänkt så, så har du FEL. Den här precis lika dålig som ettan, om inte sämre. Se den inte...

Meet the parents


Gaylord Focker är en sjuksköterska som har träffat flickan av sina drömmar som han vill gifta sig med. Men innan han kan fria så måste han för första gången träffa sina blivande svärföräldrar och be sin blivande svärfar om lov att fria.


Woooooow this movie suuuucks! Jag fick den här filmen och 2an (meet the fockers) av min bror (?) i julklapp men det har aldrig blivit av att jag sett dom för jag har fått för mig att jag inte gillar dom av någon anledning men så hade jag tråkigt igår kväll och ville se någon komedi så då blev det den här. Vilket misstag. Den är bara tvärdålig rakt igenom. Usch. Se inte den här filmen om du inte redan gjort det, och isåfall så beklagar jag sorgen över de (nästan) två timmarna av ditt liv du aldrig kommer få tillbaka...

Time for a Quickie #11

Dagens tips:



Rookie Blue handlar om ett gäng ny utbildade poliser och man får följa dom i deras vardag som "rookies".


Drama serie som är riktigt bra! När jag skulle se första avsnitten så trode jag att det skulle vara en "been there, done that" känsla över serien men det var det konstigt nog inte. Även om man tänker att polisserier är lite gjort efter alla sjutusen olika CSI det finns så känns den här serien som en frisk fläkt. Den är lite mildare än många polisserier, och det gillar jag. Spännande och lite småskojig på sina ställen och man lär verkligen känna personerna det handlar om. Det finns 1 hel säsong och nr 2 visas nu i USA och om jag inte missminner mig är dom på avsnitt 4. I sverige går serien på kanal 11.

Piranha


Efter en undervattens jordbävning i en sjö i USA så öppnas en spricka i havsbotten och tusentals två miljoner år gammal köttätande pirayor släpps lös i sjön. Hela ön är invaderad av dumma fulla ungdomar som firar Spring break och en grupp främlingar måste tillsammans försöka kämpa för att dom inte bli fiskmat åt sjöns nya invånare.


Piranha, jag hoppas verkligen långt in i själen att den här filmen inte på något endaste litet pytte sätt är menad att vara läskig, för isåfall har regissören, Alexandre Aja (som i vanliga fall gör hyffsade filmerMISSLYCKATS. Jag gillade den här filmen. Inte för att den är bra på något sätt, för det är den verkligen inte, den suger, och det är just därför jag gillar den. Den är så dålig, att det blir bra. Jag älskar filmer med mycket blod och kött och den här filmen levererade verkligen på det planet! God damnit va blodigt det vart. Jag skrattade väldigt mycket åt den här filmen och jag rekomenderar den verkligen, har du ingenting emot ENORMT mycket nakenhet och ENORMA mängder blod (who does?) så borde du indeed se den här filmen!

Bad Teacher


Elizabeth är en uppkäftig och vulgär junior-high lärarinna som försöker hitta en rik man som kan ta hand om henne och hennes dyra vanor. I en vild jakt efter pengar att göra en plastikoperation med lär hon sig bit för bir vad det egentligen innebär att vara lärare.


Bad Teacher är en BAD MOVIE. Den här filmen var förutsägbar, seg och i allmänhet jävligt dålig. Cameron Diaz gör en hyffsat dålig insats och värst av allt är att Justin Timberlake har en ganska stor roll i filmen! Kan han (och alla andra) inte bara förstå att han ska hålla sig till musiken? Han är inte en bra nog skådis för att ha så här stora roller. USCH. Hade jag inte haft min princip att jag aldrig stänger av en film jag börjat titta på så hade jag inte sett klart den här filmen. Det enda som hjälpte lite var att Jason Segel (om jag någon gång ska gifta mig så ska det vara med honom!) var med och lyste upp den annars så mörka rollistan. Ne, det här var ingen höjdare!

Time for a Quickie #10

Dagens Tips:


Veronica Mars handlar om en ung tjej i High School som har en far som är föredetta sheriff och nu privat deckare. Hennes bästavän blir en dag mördad och polisen har hamnat i en återvändsgränd och har i princip lagt ner fallet, men det har inte Veronica. Hon har bestämt sig för att finna sanningen om sin vän!

Jag har just börjat titta på den här Drama/Kriminal serien. Jag har sett ett par avsnitt lite då och då förr men jag har aldrig riktigt fastnat i den, plus att den gick på SVT som jag ALDRIG tittar på så jag glömde det typ vartannat avsnitt och ser man inte alla avsnitt av en serie behöver man inte se den alls... som jag brukar säga... (inte direkt men jag tycker så). Men nu har jag som sagt börjat titta på serien, och jag gillar den! Den är ganska förutsägbar men jag gillar den endå. Den är lagom på något vis. Det är en bra serie att bara sitta och slötitta på! Hyfsat skådespel, inte det bästa jag sett, men inte heller det sämsta... vilket säger en del. Se den! Det finns 3 säsonger och kommer (till min vetskap) inte att komma fler.

Bridesmaids


Annie är en arbetslös och pank singeltjej i sina bästa dagar när hon blir vald att vara maid of honor på sin bästa väns bröllop. I en värld av bizzara och dyra bröllopstraditioner försöker Annie pussla ihop sitt eget liv så gott det går.


Den här filmen är riktigt rolig! Jag skrattar väldigt sällan högt åt en film, och speciellt inte om jag ser den ensam, men jag skrattade högt flera gånger åt den här filmen. Jag gillade den skarpt! Många underbara skådespelare och fantastisk humor! Måste bara påpeka hur jävla awesome Melissa McCarthy vart dock, helt galet rolig karaktär och underbart spelat! Hon är way underskattad och borde få massa flera roller! Jag rekomenderar den VERKLIGEN!

Scream 4



10 år har gått, men nu är mördaren tillbaka.


Scream 4. Jag gillar de första 3 scream filmerna a great deal, inte för att dom är sjukt bra utan just för att de är så dåliga dom de är och dels för att dom är kult. När det nu skulle komma en 4a så vart jag (likt alla andra som gillade de gamla filmerna) väldigt skeptisk, och nu visar det sig att det var med all rätt jag var så skeptisk. FYFAN va dålig den här filmen är!

Jag startade filmen och under dom första 15 minuterna satt jag ta mig fan och funderade på om någon bullade med mig och hade gett mig en parodi ist för den riktiga filmen för SÅ DÅLIG ÄR DEN! Jag skulle aldrig rekomendera någon att se den här filmen, någonsin, speciellt inte om du gillar de gamla filmerna! För den här filmen förstör minnet av de gamla!

Waiting for forever


En ung man är fast bestämd om att han kan leva sitt liv utan fast jobb eller bostad, men vad han inte kan leva utan är hans stora barndomskärlek.

Idag såg jag det romantiska dramat Waiting for forever, och det var LÄNGE sedan jag såg en film som fångade mitt hjärta så som denna filmen gjorde. Jag satt som trollbunden under hela filmen och blev nästan lite ledsen när den var slut. En otroligt vacker kärlekshistoria som inte är lik någon annan. Jag blev rörd och berörd av filmen, grät, fnissade och myste allt på samma gång och jag vill tvinga alla jag känner att se den. En film som verkligen är som en stor och varm kram för själen!

Shriek if you know what i did last friday the 13th



En parodi på en rad olika skräckfilmer.

Såg den här filmen idag, hej världens längsta filmtitel? Jag har ofta ganska svårt för parodier som dessa, dom kan ju lixom inte vara bra eftersom det är meningen att de ska vara dåliga? Det är ju bara vad alla tänker när man ser en skräckfilm fast med mer sex-relaterade skämt konstant i hela filmen. Jag vet inte hur jag ska "bedöma" en film som denna, så jag skriver ingenting. Ni får titta på den och se vad ni själva tycker helt enkelt.

TRADERAKÄRLEK

Åh, tradera how i adore you! Jag har just vunnit tre auktioner på den underbara underbara sidan TRADERA! Tre auktioner med tre filmpaket!!!!!!! FYFAN va underbart! 30 filmer allt som allt för under 200 kr. Iiihh! Det är ju fantastiskt va awesome!! LOVE IT! Tänkte jag ska lista dom lite senare någon dag, men nu tänkte jag bara dela med mig av min lycka!! Nu ska jag gå och träna (japp, har börjat träna, duktiga mig!)!

Toodels!

Insanitarium


Jack är en ung kille som får sig själv inlagd på psyket i ett vilt försök att rädda sin syster från samma psyke. När han är där kommer han i kontakt med en läkare som gör sina patienter till köttätande psykopater.


Åh. låter inte den beskrivningen bra? Först så är Peter Stormare med i filmen (am nam nam), och så läser man att det är köttätande psykopater med, kan ju i princip inte bli bättre. Men åååååh, va besviken jag är. Först och främst, MAN KAN INTE HA JESSE METCALFE I EN SKRÄCKFILM!!!!!! Det bara är så, han är "den söta trädgårdsmästaren från Desperete Housewifes" och ingenting annat! Det funkar inte. Men tja, jag vet inte vad egentligen som går fel och som gör filmen så dålig som den tyvärr är, men någonting är det. Jag är beeeeesviken! Så, Är den värd att se? Tja, om du har VÄLDIGT tråkigt och ingen annan film att se. Är den värd att köpa? Hell no!

Freaks and Geeks


Idag blir det streck-tittande på denna UNDERBARA serie FREAKS AND GEEKS, med en kompis till mig som aldrig sett den. Vill du se en serie som är lite bättre än alla (nästan) andra? SE DENNA! Helt awesome!

Kommentarsvar


Kära Camilla, självklart finns det filmsorter som jag gillar mer eller mindre än andra och så är det nog för alla filmälskare. Men om det finns någon genre jag inte tittar på vet jag inte. Jag är inget enormt fan av Krigsfilmer. Men jag skulle aldrig dissa en film endast för vilken genre den tillhör (hej, jag är filmhippie). Men det enda svar jag kan komma på är att jag ser mycket mindre på krigsfilm än någon annan genre även fast det finns ett par sådana guldklimpar också ofc.

Kärlek

img_4649 (MMS)

Kärlek

Sen eftermiddags dopp med taxen! Älskar't!

img_9918 (MMS)

Sen eftermiddags dopp med taxen! Älskar't!

The long weekend


The long weekend är en komedi i american pie anda, men helt värdelös. Jag gillar American Pie filmerna (inte alla dock) faktiskt, jag vet att dom är sexistiska och siochså men jag tycker dom har en speciell charm iallafall. I den här filmen märktes det att de gärna ville göra en ny sorts American Pie, men dom kom lixsom aldrig riktigt dit. Skämten var barnsligare än American Pie-skämt och själva storyn var weird. The long weekend fyllde sin funktion för stunden (med rätt sällskap) men det är en film jag aldrig någonsin skulle se igen.

Happy 4th of July


Idag ska jag på mitt livs första 4th of July firande! Jag har en vän som är hitflyttad från USA ganska nyligen och the 4th of July för er som inte redan vet är USAs nationaldag vilket i princip alla amerikanare tar på väldigt stort allvar. Så min vän ska ha fest och fira denna dag American style. Så till alla er Svensk/Amerikaner där ute. Ha en jävligt bra 4th of july!!

Förskolehäng med taxen idag. Haft slutprov...

img_7407 (MMS)

Förskolehäng med taxen idag. Haft slutprov i mattekursen jag läst de senaste 5 veckorna nyss. Så jag tyckte att jag var värd en eftermiddag med Förskolehäng med vovven!

Youth in revolt


Idag har det vart marknad i min by! Så i den löjliga värmen och omringad av 47035959 jävla turister så försökte vi ta oss fram bland all skti som såldes... i love it. Det enda jag köpte vart 3st filmer. Någon som är shockad? Ne. Och en sak, WHAT´S THE DEAL med att dom slutat sälja biggaråer?!?!?!? OMG, det är ju det absolut bästa med vilken marknad som helst! *sad panda*

Men som sagt, köpte film, en av dom Youth in revolt, denna underbara film som jag nu ska möla ner mig i soffan och titta på. KRAM!

RSS 2.0