Filmkalender dag 24 (JULAFTON)



Det här är för mig julfilmen av alla julfilmer! Den här filmen är genialisk på alla sätt, välgjord, bra skådespel och en UNDERBAR story! Visar en äckta jul och hur "magisk" en svensk jul verkligen är. LOVE IT, SE DEN!

Filmkalender dag 21



Jag har faktiskt inte sett den här filmen än, jag fick den av min mor som en tidig julklapp idag. Men den verkar rätt ostig, jag gillart! Kärlek och julkänslor i omlopp och blablabla. Ger en bättre förklaring när jag sett den!

Filmkalender dag 20



Jul och kärlekstrams i en och samma film. Dom flesta gillart har jag förstått, jag gör det inte men det är ju ingenting som säger att ni inte skulle göra det. Krampåer.

Filmkalender dag 19



Den klassiska ettpärontillfarsa. Ett måste för många till jul, inte för mig då jag inte gillar Chevy Chase och hans "humor" men jag kan på något sätt se vad det är folk tycker om med den! Handlar om en familj med en enormt korkad pappa som ska fira jul.

Filmkalender dag 18



Den här filmen var faktiskt riktigt bra, inte sådär "åhdenärsåsötaqttjagfårhålitänderna"-bra utan på riktigt bra. Sure, den är sockersöt OCKSÅ men utöver så är det en riktigt bra idé till en film och den är riktigt välgjord med mycket(!) bra skådespel! Handlar om en väldigt bitter lågstadielärare som för att imponera på en gammal vän råkar göra en liten vit lögn allt annat än liten!

Filmkalender dag 17



Den här filmen ÄGER. Jag älskar den här filmen, den är nått av det sötaste som någonsin gjorts i filmväg tror jag. Och jag tror inte heller att det finns någon människa på jorden som kan säga att de inte log någon sång under den här filmens gång! En man träffar en liten flicka som inte längre tror på tomten och ändrar hennes och resten av världens bild av om det verkligen finns någon tomte.

Filmkalender dag 16



Det här är en perfekt film för de minsta barnen! En söt liten historia om julen ur en mus perspektiv. Sockersöt och sådära löjligt juligt som det ska vara!

Filmkalender dag 15



Det här är ju en klassiker, har sett den varje år så länge jag kan komma ihåg! Underbara Charlie Brown, även den här filmen är en sån där som gör att det inte riktit känns som jul om man inte ser den! Älskar den!

Filmkalender dag 14



A christmas carol, den här filmen är verkligen inte bra. Jag vart super besviken när jag såg den på bio när den kom. Usch. Men ja, det är en julfilm och det är ju det jag tipsar om här. Så - varsågoda.

Filmkalender dag 13



Rare Exports, en film jag inte sett innan, spännande. Jag ÄLSKADE den här filmen. (Glad Lucia btw) Den är nytänkande och skitbra. Skådespelet är bra från alla håll, idén är bra och den är SNYGG. Roligt att se en nordisk film som håller så hög kvalité (finsk)! Jag vill inte riktigt säga vad den handlar om för då tar man bort det roliga i den, men vad jag kan säga är att de minsta barnen nog inte ska se den då den är riktigt creepy på sina ställen! MEN är du i behov av en julfilm eller bara en film i allmänhet? SE DENNA. Den är riktigt riktigt bra!

Filmkalender dag 12



Det är inte jul föräns man har sett den här filmen! The Grinch that stole Christmas. Jag tror inte att det finns speciellt många människor som inte sett eller vet vad det här är. En av de mest underbara julfilmerna som någonsin gjorts (enligt mig) och är som sagt ett måste för att det ska kunna ens kännas som jul. ÄLSKARN!

Filmkalender dag 11



Ett 60 minuters ihopklipp av snuttar från diverse julscener i Astrid Lindgrens klassiska sagor. Mysigt som attans, se den!

Filmkalender dag 10



Den här filmen är en riktig klassiker som jag faktiskt aldrig sett hela föräns idag. Jag har sett den förr många gånger men aldrig hela på en gång, har någon gång sett början och sen blivit avbruten, sen jag har sett mitten sedan tröttnat och sedan någon tredje gång slutet, så jag har sett hela men aldrig under en sittning. Filmen är helt okej, ostig? Sure men det ska det la vara när det är julfilm vi pratar om. En söt historia om en man och hans son, mannen råkar få tomten att ramla ner från ett tak och då blir tomtejobbet hans. Finurlig och söt film som nog är roligare för barn än vuxen.

Filmkalender dag 9



Det här är en av de FÅ tvåor som faktiskt är lika bra som (om inte bättre än) ettan. Jag skrev om ettan på dag 1 och hur mycket jag tycker om den filmen men jag måste fan säga att jag nog tycker om den här mer. I den här filmen blir Kevin inte lämnad ensam hemma, han kommer med sina föräldrar och resten av familjen till flygplatsen och hamnar där av misstag på fel plan, familjen hamnar i Florida och Kevin hamnar i New York. Mer än så behöver jag nästan inte säga, den är awesome helt enkelt. SE DEN!

Filmkalender dag 8



Den här filmen var nog den ostigaste av de ostiga (jag hoppas människor förstår vad jag menar när jag skriver så?). Den handlar om en kvinna som tar hand om sin nyligen bortgångna syster och hennes mans två barn. Systerns man var adlig och kvinnan och barnen får en inbjudan att fira Jul ihop med deras farfar och farbror som de aldrig träffat innan. Som sagt en VÄLDIGT ostig film men helt klart sevärd. Förvänta er inga stordåd direkt dock, den är väldigt förutsägbar och sådär löjligt söt så att man lite vill kräkas, men ja, den går att titta på!

Filmkalender dag 7



Den här filmen är kärlek. Jag vet inte ens hur jag ska förklara den men har du inte sett den så är detta någonting du borde göra och det NU. Det här är inte bara en av de bästa julfilmerna någonsin gjord utan också en av de bästa filmerna någonsin gjord. Jag älskar den. Filmen handlar om en "man" som heter Jack Skellington, han bor i en värld där allting handlar om Hallooween. En dag hittar Jack en massa dörrar som leder till olika ställen och han går igenom dörren som leder till världen där Jul är det som regerar likt Hallooween gör i hans. Jack blir som besatt av denna värld och bestämmer sig för att kidnappa tomten och föra över lite Jul även till sin värld. Helt underbar film med FANTASTISK musik (Danny Elfman, you wonderful man you) som ALLA borde se och höra.

Filmkalender dag 6



Det här är en av de bästa animerade julfilmer som finns! Den är nytänkande, spännande och ENORMT välgjord. Filmen handlar om en pojke som är i den där åldern där han inte riktigt vet om han ska tro på tomten eller inte och natten innan julafton blir han upplockad av ett tåg som kallas Polarexpressen för att han ska få träffa tomten. Som sagt det här är en av de BÄSTA animerade filmerna i jultema NÅGONSIN, den är totalt sevärd både för stora och små. Den är humoristisk och rörande på samma gång och inte nog med det så gör Tom Hanks (SOM JAG ÄLSKAR) nära på ALLA rollerna, ÅH den är så jävla bra! SE DEN!

Filmkalender dag 5



Den här filmen handlar om ett par (spelade av Reese Witherspoon och Vince Vaughn) som inte riktigt vill spendera julen som de flesta andra. De bestämmer sig för att inte fira med familj och vänner utan att resa utomlands istället men när de ska åka så får de reda på att ett oväder har fått deras plan inställt och de är dömda till att spendera julen åkandes mellan sina fyra familjer. Filmen är rätt ostig (så som alla julfilmer) men jag gillar den faktiskt. Jag brukar inte gilla sånna här filmer men jag är en SUCKER för julfilm och den här gör mig varm om hjärtat. En söt och hjärtevärmande romantisk komedi är inte fel i vintermörkret!

Filmkalender dag 4



Den här filmen är ett MÅSTE vid jul för mig. Jag har dsett den varje år sedan jag var liten. Det är den klassiska Charles Dickens historien om Ebenezer Scrooge som är gjord 100 gånger om på olika sätt, och här med de klassiska Disney karaktärerna i rollerna. Jag älskar den för att den är tradition för mig och jag tycker att alla borde se den , speciellt ni med barn!

Filmkalender Dag 3



I lucka 3 finner vi denna korta lilla film. Det här är Ice Age A Mammoth Christmas som är en kortfilm med Ice Age gänget och hur de upptäckte julen. Som ni "gamla" läsare vet så älskar jag animerad film och Ice Age tillhör favoriterna och den här är inte sen att hänga på. Den är riktigt söt och innehåller en jävla massa komedi. Helst klart sevärdig en kall vinterkväll!

Filmkalender Dag 2


Så, andra december, bad en vänn om filmtips till filmkalendern...fick den här till svar, Barbie - a perfect christmas. Min vänn lovade mig att det var en söt film och jag skulle gilla den fastän det var Barbie och damn it to hell men det var sant. Jag vet inte om det är för att jag är så jävulusiskt julig iår eller vad det beror på men jag uppskattade den här filmen, sure den är superfånig och DUNDER ostig men vafan , den är julig och moralkakig så det bara sjunger om det. Det är ingen bra film det säger jag absolut inte , men om du är desperat efter någontin juligt att titta på så duger den här att slötitta på en tråkig eftermiddag.

Filmkalender Dag 1

Varje dag i December månad fram till Julafton tänkte jag att jag skulle lägga upp ett tips om en jul film, som en adventskalender ungefär. Hoppas att det uppskattas!



I första luckan finns en av de ABSOLUT BÄSTA julfilmerna genom alla tider, nämligen Ensam Hemma (den första), den här underbaring till film handlar om en åtta årig pojke - Kevin - som av misstag blir lämnad ensam hemma över jul då hans föräldrar och resterande familje medlemmar åker till Paris för att fira jul. Jag älskar den här filmen ENORMT mycket och jag blir lite ledsen i hjärtat om människor säger att de inte sett den eller ännu värre om de säger att de sett den men inte gillar den! Det är en totalt barnvänlig film för hela familjen och i min familj blir det inte jul om den här inte ses minst tre gånger!

RSS 2.0