OZ.



En av de absolut BÄSTA serierna jag NÅGONSIN sett är OZ. En serie om ett fängelse, Oswald Penitentiary, eller mer specifikt om en del av ett fängelse som kallas Emerald City.
Man får följa en lång rad brottslingar från drunk drivers till seriemördare och en mans dröm om att förändra dessa män.

Serien är löjligt våldsam och blodig och vissa scener är så illa att man vill stänga av och inte titta mer. Men serien har en speciell charm som gör att man endå ser färdigt. Det finns inte så mycket upp och nergångar i OZ, det är mest missär hela tiden, bara olika sorters.

Avsnitten är ungefär femtiofem minuter långa och det finns sex säsonger. Häromdagen köpte jag mig den stora boxen med tjugoen skivor med alla säsonger av OZ som en julklapp till mig själv. Idag kom den hem i brevlådan! Jag har pluggat hela dagen så jag har inte haft en chans att börja kolla än (school comes first kids!) men NU, NU blire marathon med underbara, underbara OZ!

The Mist.



Film idag, The Mist. Herr (underbara) Stephen King's awesome skapelse. Jag gillar den här filmen väldigt mycket, vilket jag gör med dom flesta Stephen King filmerna, men den här har det där lilla extra. En läskig, sorglig och mäktig film. Jag har sett den innan och kan se den hundra gånger till! fyra av fem toasters helt klart.


Rest stop.




Idag har jag sett film, vart ett tag sedan, iaf sen jag såg en film som inte är en julfilm... Rest stop är namnet och jag kan inte säga att den var någon superduper film, men den funkade helt klart. Det är en skräckfilm, vilket nog går att lista ut av bilden ovan, den var inte läskig, vart nån "hopp-scen" här och var men inget speciellt läskigt. Filmen handlar om en seriemördare som mördar människor som stannar vid ett speciellt Rest stop (ah, kunde ni aldrig lista ut va?), i den här filmen är det ett par han riktar in sig på och man får följa kvinnans kamp om att överleva mot den sjuka seriemördaren. En helt okej film om man är sugen på en lagom läskig skräckfilm.


God Jul kära ni. <3

img_5117 (MMS)

God Jul kära ni. <3

Devil.



Har just sett den fantastiska M. Night Shyamalan's nya film Devil och jag måste TYVÄRR säga att det inte var någon höjdare! Jag hade sett fram emot den här filmen länge för jag brukar tycka väldigt mycket om Herr Shyamalan's filmer i vanliga fall (nästan alla) och den här storyn verkade rolig, en grupp människor som fastnar i en hiss och hela filmen utspelas i denna hiss där det börjar hända en massa konstiga saker.

 

Dag 6.

Det här är vänskap: hm... det här är en svår fråga, vad är vänskap? vänskap är för mig ovillkorlig kärlek. det spelar ingen roll vad som händer, man finns där för varandra endå. Jag har två bästa kompisar och vi har vart vänner sedan lekis, alltså nittonhundranittosex och vi har aldrig bråkat eller pratat bakom ryggen på varandra. Vi är otroligt olika alla tre men vi accepterar varandras olikheter och är bättre vänner pga det.

Dag 5.

Detta gör mig glad: Finns ett väldigt simpelt svar på det och det är min familj. Jag har en väldigt stark relation till min familj och det har vi nästan alltid haft. Min såkallade far lämnade oss när jag var sju år för sin nya familj och vi har inte sett honom sen dess, vilket gjorde att jag, min mor och mina två syskon verkligen kom väldigt väldigt nära varandra. Det finns ingenting jag inte skulle göra för dom.

Sen finns det ju självklart en massa andra saker som gör mig glad, som mina två bästa vänner (nästan som familj), min hund (som är en del av min familj enligt mig), att rita/måla, att vara kreativ i allmänhet, att jobba med barn, att se en riktigt bra film, m.m m.m m.m... men min familj kommer alltid först på den listan!



Jag och mina syskon i South Park form. Jag till höger.

Dag 4.

Detta gör mig arg: Okej, detta skulle kunna bli det längsta blogginlägget i världshistorien för jag är en person med lööööööjligt kort stubin! Jag blir förbannad någon gång varje dag. Det kanske låter hemskt men det är det inte, jag är nämligen inte det minsta långsint, jag blir arg fort, sure, men jag blir icke-arg lika fort sen. Så det är lite svårt för mig att skriva allt som gör mig arg, men kan la försöka lista några.


Människor som tror dom är bättre än andra. Who doesnt?

Personer som pratar om saker som dom inte kan eller vet någonting om. Speciellt människor som pratar om film men UPPENBARLIGEN inte kan någonting om det, ah, drives me mad!

När människor ställer sig mitt i en gång i en affär och inte flyttar på sig. Vem blir inte arg av det?

Föräldrar som behandlar sina barn som en accesoar. Barnet ska vara där men det får inte låta eller röra sig eller för guds skull stöka/kladda ner. NEWS FLASH! DET ÄR BARN, dom är gjorda för att göra sånt! 

Personer (karlar) som tror att jag inte kan vissa saker pga att jag är tjej.
Jag har alltid fått mycket skit flr mina intressen pga att jag är tjej, när jag spelar över nätet som tex WoW så låtsas jag vara kille för att människorna där ska ta mig på allvar. Hell of irriternade!

Människor som "bestämmer" vad som är tjej/kill-saker. -facepalm- 2011 snart ppl, kanske dags att lämna "flickor ska vara rosa och pojkar ska vara blåa"-grejen?

Människor som behandlar djur illa. I wanna kick them in the gonads.


Well... i could go on and on and on and on and on and on... men det ska jag inte göra. Men där är iaf några av sakerna som gör mig arg eller förbannad.

Dag 3.

Detta hade gjort världen bättre: Människor som accepterar varandra. Det ska inte spela någon jävla roll om du är vit, svart, gay, straight, bi, kvinna, man, tjock, lång, smal eller kort, whatever floats your boat!

Hade alla människor förstått detta hade världen vart mycket bättre. Människor med förutfattade meningar om andra människor pga saker som dessa är pinsamma och sorgliga. Vad har du för rätt att hata en person pga dess läggning, hudfärg eller utseende? Vad ger dig rätten att dömma mig eller någon annan? Lev ditt eget liv och bry dig inte om människorna runt om dig och hur dom lever sina liv.

Jag är uppvuxen med ordspråket "Sköt dig själv och skit i andra" och jag tycker att waaaaaaay för få människor lever efter det!

Det finns absolut inga människor som är värda mindre eller mer än andra och det tror jag fan ALLA vet, men många vill inte tro det. Men förhelvete... vi är vuxna människor... kanske dags att börja bete sig som det med?

Dag 2.

Drömmar och önskningar: Min största önskan och dröm är att bli lärare.

Jag har drömt om att bli lärare sedan jag gick på högstadiet och själv hade ett par helt underbara lärare som gjorde en för mig väldigt väldigt mörk tonårs period lite ljusare. Dom fick en flicka som inte hade en aning om vem hon var (vem fan har det när man är femton!?) eller att hon var värd någonting att våga dröma och önska saker och att även sedan våga följa dom drömmarna. Även om jag inte uppskattade helt vad dessa lärare gjorde för mig så kommer jag om tio eller tom tjugo år fortfarande komma ihåg det dom gjorde för mig lika väl och med samma tacksamhet som jag gör idag.

Även om dom körde skit hårt med mig och jag för det mesta var arg på dom så älskade jag dom för det dom gjorde och jag vill vara den här människan för mina framtida elever. Jag vill vara läraren som vågar säga ifrån och ta sig an elever som innan har blivit intryckt i facket med bråkiga och lata elever som inte bryr sig och få dom att förstå sin potential och att dom kan, om dom bara vill, göra underverk!

Jag vill vara läraren som eleverna efter tio eller tjugo år fortfarande minns! Jag vill skicka vidare det mina lärare gav till mig, till mina framtida elever.

Alla barn/ungdomar förtjänar någon som tror på dom och jag vill vara den personen!

Ja, jag vet, det låter super cheesy, men det är så det är.

Dag 1.

Som ni kanske har märkt så har jag inte skrivit speciellt mycket om mig själv i min blogg? Det har en ganska simpel anledning, när jag skapade den här bloggen skulle den handla om mina intressen, alltså film och TV-serier mfl och inte om mig. Jag bestämde mig aldrig för att vara "anonym" men det bara blev så, vilket jag har fått en hel del skit för faktiskt, somliga tror att jag är den absolut fulaste människan i världshistorien och andra verkar tro att jag tror att jag är all that and a bag of chips... vilket jag verkligen inte tycker eller gör. Så här kommer nu en liten presentation:

 Mitt namn är Sofi (egentligen inte men jag gillar det bättre än mitt riktiga, so let´s say it is), jag är tjugo år gammal i ungefär en månad till. Jag bor i en liten, liten, liten by med cirkus tvåtusen invånare (tror jag? är inte helt säker) där i princip alla vet vilka alla är och vad dom gör, vill och hoppas.
Jag bor hemma hos min mor och hennes (typ) nya man (dom har vart ihop i tusen år men nyligen gift sig), min hund - Malte och min katt - Rufus. Jag bor hemma för att jag VILL bo hemma och för att jag pluggar och känner att jag inte riktigt vill ta svulstiga lån för att låtsas som att jag har råd med en egen lägenhet. Jag har två syskon, båda äldre, jag har en bror som är tio år äldre än mig, bor med sin fru i en lägenhet ungefär tre-fyra mil från där jag bor och så har jag en syster som är sju år äldre än mig och är kind of min bästa vänn, hon bor ungefär tre hundra meter bort och hon ska snart få sitt första barn, så jag ska bli moster ♥ , vilken dag som helst nu.

Jag pluggar som sagt, på komvux för at vara mer noga. Jag hoppade av gymnasiet under mitt andra år pga att jag hatade skolan och var riktigt jävla skoltrött och tänkte att screw it, jag kan fixa mina betyg på komvux efter att jag jobbat ett halvår eller så, men det blev inte riktigt så. Jag lärde mig den hårda vägen att om man inte har ett fullt gymnasiebetyg redan så får du inte plugga på komvux föräns andra kalenderhalvåret året du fyller tjugo... Vilket är kanske det absolut DUMMASTE regel jag NÅGONSIN har hört, men så äre. Så jag har inte börjat föräns nu i Augusti. För tillfället läser jag Svenska B som är super roligt!!

Jag har inte über många vänner men dom jag har älskar jag av hela mitt hjärta och skulle göra allt för. Jag har två vänner som är väldigt speciella för mig, jag har känt dessa pojkar sedan vi började lekis ihop när vi var sex år gammla och vi har hängt ihop sedan dess, gick i samma klass från lekis till nian och har inte vart ifrån varandra mer än någon vecka sedan dess, föräns nu när dom har vart i Asien och rest runt i snart två och en halv månad. Men imorgon kommer dom hem!!!!!!! Älskade pojkar.

Jag har väldigt kort stubin, har tyken och ironisk humor men är samtidigt väldigt snäll. Mina intressen är (som ni kanske kan gissa) Film, TV-serier, TV/Data-spel och Body Modification.

Mer vet jag inte vad jag ska berätta. Vill ni veta någonting mer så får ni väldigt gärna fråga!



P.S Fular även in en bild för er som inte tror att jag egentligen är tjej? WTF lixom? Och svar JA jag fjortisposar på bilden, hörde att det var inne, lol.

Listan.

Jag har en del (få) nya läsare och dessa har skrivit diverse frågor till mig om mig själv och därför tänkte jag att göra en sån här list-grej som alla håller på med nu för tiden.


Här får ni se listan jag kommer följa:

Dag 1: Presentera dig själv
Dag 2: Drömmar och önskningar
Dag 3: Detta hade gjort världen bättre
Dag 4: Detta gör mig arg
Dag 5: Detta gör mig glad
Dag 6: Det här är vänskap
Dag 7: Om min bästa jul

Så, för att alla ska få svar på ett och samma ställe så skriver jag dessa... okej? okej!

Galen tax.

img_0832 (MMS)

En ny lek: vad gör taxen?

Idag.

Jag har inte gjort någonting annat än pluggat nu i två dagar... jag är så jävla slut i huvudet så det är löjligt. Enda gången jag lämnat rummet är om jag måste ut med hunden (frisk luft äger) eller måste äta och dylikt. Skit svår kurs läser jag just nu men den är så jävla rolig samtidigt, jag älskar att utmana mig själv och genom den här kursen får jag verkligen göra det, awesome.
Så ja, nu vet nu vart jag hållt hus dom senaste dagarna. Nu ska jag fortsätta plugga, har inte jätte mycket kvar, tänkte skriva nått intressant inlägg när jag väl är klar sen. Ha det!

Time for a Quickie #7.

Dagens tips:



Amy är en helt normal lite nördig tjej i skolan som en sommar under ett läger råkar bli gravid med skolans "bad boy", i serien får du följa Amy och hennes kamp med att bli och vara ensamstående tonårsmamma samtidigt som du får följa en rad andra tonåringar i deras värld där vem du är eller inte är ihop med och hur populär du är eller inte är, är viktigast av allt.


The secret life of the american teenager är ett drama, det är en otroligt löjlig serie egentligen men efter ett par avsnitt så var jag fast i moralkake-världen dom har byggt upp. Serien ska handla om "normala" tonåringar men varken jag eller någon jag känner var sån här när vi var tonåringar, och hade jag vart det hade jag nog inte orkat med mig själv. Hela serien är en enda stor moralkaka, men tja, vill du ha en hjärnfri, sliskigt sockersöt och lite korkad serie är det här serien för dig!

Återuppväckt barndoms-crush.

Jag är fast! Tre säsonger på två dagar, det är så fantastiskt roligt, jag minns nästan allt och jag får en sån jäkla mysig känsla i magen, och min long lost barndoms-crush på Göran Gillinger är nu återuppväckt! Jag älskar nostalgi, måste vara en av dom mysigaste känslorna någonsin!

Tyvärr så finns det ju bara fyra säsonger av den här serien och säsongerna är som mest tolv avsnitt med bara tjugofyra minuter per avsnitt, vilket inte är supermycket. Det är lite tråkigt, men det är la sånt man får ta när man ser gamla serier i guess.

Hade den här serien gått nu så hade jag absolut inte tyckt den var bra alls, och jag hade ABSOLUT INTE låtit mina barn se den då det endast handlar om sex. Skådespeleriet (or the lack there of) är inte direkt nån höjdare, iaf inte från den mörkhåriga av de två yngre tjejerna... Hon fick nog det jobbet pga andra talanger... Enda anledningen till att jag tycker att den här serien är någonting att ha är pga känslorna den "väcker" hos mig, att jag minns min barndom, för den var awesome. Jag kopplar ihop den här serien med någonting jag älskar och därför älskar jag serien, does that make sense?

Kyrkogårdar är creepy.

img_0816 (MMS)

Är det bara jag som tycker det blir ungefär tio grader kallare när man går in på en kyrkogård än precis utanför? Creepy.

En fyra för tre.



JAG ÄLSKAR YOUTUBE!!! Idag när jag slösurfade på mitt älskade YouTube så hittade jag en video med ett namn som lät jäkligt bekant men jag hade ingen aning om varför, så jag klickade mig in på den och fick se nått jag tittade på när jag var liten, mycket liten och fick en sån nostalgitripp så det vart inte klokt, En fyra för Tre... HUR AWESOME ÄR INTE DET!?

Idag har jag sett hela säsong ett på YouTube, underbara underbara YouTube. Jag minns den här serien så jäkla väl från när jag var liten, men upptäckte idag när jag såg avsnitten igen att jag kan fan inte ha förstått mycket för, DAMN va sex-skämt det är i den här serien! Det är i princip det serien bygger på - sex.

För er stackars själar som inte haft äran att se denna fantastiska godbit till serie så handlar det om fem personer, en äldre man och hans fru som hyr ut övervåningen av sitt hus till två tjejer i tjugoårsåldern. Tjejerna träffar i första avsnittet en kille i samma ålder som är i desperat behov av ett ställe att bo på och dom erbjuder honom det lediga rummet dom har på sin övervåning, MEN om han ska kunna bo där så måste han säga till hyresvärden att han är Gay för hyresvärden vill inte ha - and i qote - "...några matematiska orgier" - i sitt hus. Tja, det är som sagt mycket sexskämt och en hel del snubbelhumor, men nostalgi faktorn är så pass hög att jag älskar varje sekund av det!




Underbart, inte sant?

Scott Pilgrim VS The World.


Såg den här filmen idag, igen, för typ tredje eller fjärde gången, den är så awesome! Har du inte sett den här filmen minst två ggr så GÖR DET! Seriöst, det är så jävla cool. En massa häftiga TV-spel effekter i hela filmen, har faktiskt aldrig sett någonting liknande innan, mkt imponerande.

Hatchet.



Jag har inte kunnat sova inatt så jag har haft skräckfilms-marathon, what else lixom... Jag såg mest filmer jag sett innan men jag såg en film som jag köpte nån gång men aldrig vart direkt sugen på att se och den heter Hatchet.

Det vart en blodig, köttig, rå, världelös film... Men värdelös på det bra sättet när det gäller skräck. Kroppsdelar som flög omkring, ett huvud som blev slitet i två delar med ett par bara händer och en arm likaså. Handlar om en pojke som råkar bli dödad av sin pappa och som sedan kommer tillbaka och dödar alla som kommer i närheten av hans hus, bra story va? Nja... kanske inte Oscarvinnar matrial direkt men den var underhållande och trevlig en sömnlös natt.

Julmarknadsfail.

img_0809 (MMS)

Är på julmarknad... Är ju inte ens juligt. Fail.

TIPSTIPS.

Jag har på senare tid fått en hel del nya läsare vilket jag tycker är löjligt roligt och jag välkommnar er så hjärtligt! Så jag tänkte fråga er ett par saker:

Vilken är din favorit film/serie och har du nått tips på en film/serie du tycker jag borde se och/eller skriva om? Kommentera gärna!

Sons of anarchy - update.

Jag måste säga att jag tar tillbaka vad jag sa om denna serie i tidigare inlägg för - JAG ÄLSKAR DEN HÄR SERIEN!

Ni som läst här ett tag vet att jag har en softspot för våldsamma och heta män (på TV eller i film, inte irl!) och denna serien är FULL av dom! Och inte nog med det så är det en buttload av bra skådespelare med överallt.

En av mina ABSOLUTA favorit serier ever är fängelse-serien OZ och den här serien påminner lite om OZ (även om det inte är i närheten så bra som OZ är) vilket jag gillar skarpt.

Så, lärdomen av detta är, SE ALLTID MER ÄN ETT AVSNITT AV EN SERIE INNAN NI DÖMMER DEN!



Toodels!

Lunchdejt.

img_0803 (MMS)

Hade sällskap vid matbordet idag. Inget går upp mot en tjurig katt som lunchsällskap!

Update.

Sett första avsnittet nu, kan inte säga att jag är helt såld men jag ska fortsätta kolla för vissa serier blir bättre ju längre man kommer.

Alla har sagt att det ska vara en rolig serie men den har bara vart sorglig hittills. Men som sagt, det blir la bättre, hoppas jag! Får väll återkomma när jag sett mer.

Sons of anarchy.

Efter en jäkla mängd tjat från min älskade storebror så tänker jag idag ge Sons of anarchy en chans. Jag har aldrig tänkt att den här serien är någonting för mig, men efter att ha hört en massa människor prata om den på en kort tid och med bara bra kommentarer om den så tänkte jag att jag kan ju likaväl ge det en chans, en serie mer att följa är ju bara trevligt!



Återkommer senare med vad jag tyckte.

Material girls.



Jag har kollat på film idag med en kompis och jag måste säga att jag inte direkt var helt med på vilken film min vän ville se, men jag tänkte att det är ju alltid roligt att skratta lite åt värdelösa filmer som saknar handling och vettig dialog. Men den här filmen tar nog ta mig fan priset för värdelöshet... Jag är lite smått arg på mig själv för att jag inte stängde av filmen eller iaf lämnade rummet!

Först och främst så är det Duff-systrarna, vilket säger en hel del bara det, och för det andra, daaaaaaaaaaaaaaaamn va dålig den är... Den ena moralkakan efter den andra och det verkade som att dom aldrig skulle ta slut. AH skjut mig!

Jag skulle aldrig tipsa någon människa att se denna filmen, för det kan helt omöjligt finnas människor som får ut någonting mer än smärta och ilska av att titta på den. Usch, never again!
RSS 2.0