Chronicle



Historien om tre highschool studenter som efter en underlig upptäckt får superkrafter. Här får man följa dem i deras kamp att skilja mellan gott och ont.


Den här filmen är riktigt bra! Jag var inte helt övertygad om att jag skulle tycka om den här filmen alls faktiskt, trode att det skulle vara en half-assed gjord action fjant film, men ack ack ack så fel jag hade. Jag älskade den här filmen efter 2 minuter och hade människorna som jobbar på bion frågat om jag ville se den en gång till direkt efteråt hade jag inte ens tvekat! Den är välgjord på alla sätt, bra skådespel, bra manus och framförallt SÅ SNYGG. Den här filmen kommer absolut att hamna i min filmhylla i framtiden utan tvekan!!!

Hunger Games



Utspelat i framtiden utser huvudstaden en pojke och en flicka i åldrarna 12 till 18 ifrån de 12 distrikt till en kamp till döden som sedan kommer att sändas live på TV. Här får man följa Katniss Everdeen som erbjuder sig själv frivillig för att ta sin yngre systers plats i slaget där endast en kommer ut levande.


Jag var på bio igår med mina pojkar för att se den här filmen som jag längtat efter ett braaaa tag! Jag hade dock kanske lite för höga förhoppningar om filmen för den vart TYVÄRR inte lika bra som jag trode. Det är en bra film, absolut, det säger jag inte nått annat, men den var inte alls så bra som jag i mitt huvud hade tänkt. Om det hade varit 90% mindre kärlekstjaffs så hade filmen vart helt lysande, men pågrund av allt tramseri och saknaden av blod och mer våld så sjönk filmen rätt rejält. Det är en sjukt cool idé och som sagt, den är bra, bara inte så bra som jag ville att den skulle vara. Sevärd, ABSOLUT, har du inte sett den så gör det, men förvänta dig inga stordåd!

The sitter



Noah är en college-dropout utan jobb och framtidsplaner som en kväll bestämmer sig för att göra sin älskade mor en tjänst och sitta barnvakt till en av hennes vänners tre barn. Noah planerar en lugn kväll med tre minislavar som lyder hans minsta vink, men kvällen blir inte riktigt som han planerat.


Jag måste erkänna det, jag har en crush på Jonah Hill, det är sant! Detta gör att jag har en tendens att gilla allt han är med i... DOCK är denna filmen ett undantag! Jonah är (som alltid) helt lysande och filmen har en god grund, men jag måste tyvärr säga att den inte går helt hem hos mig. Vissa delar av filmen är väldigt bra men de delar som inte är väldigt bra är istället vääääldigt dåliga, det finns som inget mellanting vilket gör att hela filmen förlorar sin charm lite. Gillar du filmer som Superbad så kan det nog vara så att du kan finna denna film sevärd, men inte mycket mer, tyvärr.

Jack and Jill



Jack och Jill är tvillingar men förutom till utseendet har de inte mycket gemensamt. Jack får det hett om öronen då Jill bestämmer sig för att göra sin visit hos honom och hans familj aningen längre än från början planerat.


Det här filmen har jag hört mycket skit om och kände mig tvungen att se den för att se om den var så illa som jag hört att folk tycker att den är! Och jag kan inte säga att jag helt och hållet håller med om allt skit den fått, visst det är ingen bra film det är det verkligen inte men den har sin charm. Det är en mysig feel-good film med allt vad det innebär. Den är superduper förutsägbar men för mig funkar det endå. Detta kan dock bero på att jag var på väldigt bra humör då jag såg den men tja, jag kan inte säga att jag tycker speciellt illa om den. Adam Sandlers filmer höll högre standard förr, absolut, det säger jag inte imot på något sätt om man jämför denna med Big Daddy har denna inte mycket att sätta imot, men som sagt, man får ta den för vad den är, en korkad feel-good film.

Mars need moms



En ung väluppfostrad pojke vid namn Milo blir ögonvittne till hans mammas bortförning av utomjordningar och råkar även själv hamna med på rymdfärjan då den ger sig tillbaka till Mars. Du får här följa Milos resa för att försöka rädda sin mamma från Marsianernas händer innan de suger ur henne alla hennes minnen och dödar henne.


Den här filmen var något av det sötaste jag har sett på bra jävla länge faktiskt! En supermysig välgjord film med jätte fint syfte och moral. Jag måste säga att det finns någonting för alla i den här filmen och den är absolut barnvänlig och lika rolig för dig som den är för en 4åring, dock kanske på olika sätt! Awesome film, SE DEN!

And I am back in the game...

... for real this time!

Ja, jag är tillbaka! Som ni märkt så har jag inte bloggat i princip alls sedan jul förra året och det på grund av en miljon anledningar, där ibland skola, flytt m.m. Men ja, nu har jag fått tillbaka sugen efter bloggandet och responsen från er läsare! Jag hoppas att jag har några av er gamla läsare kvar och att ni inte tröttnat helt på mig. Bloggens uppbyggnad kommer nog att ändras lite, det kommer inte bara finnas film och TVserie inlägg längre utan lite andra grejer med då jag som person ändrats en del den senaste tiden känner jag att även bloggen kan behöva en uppgradering!

Men det var la det jag ville säga. Jag hoppas att alla har det bra och att ni finner min blogg lika intressant som ni gjorde förr!

All kärlek - Sofi
RSS 2.0