Tyck synd om mig, tack!

Jag är sjuk, som fan. Vaknade och kunde inte ens röra mig... orkar inte. Somnade klockan sex igår kväll och vaknade halv tio idag... så jag missade Oscarsgalan *SAD* BUHU!!!!!!!!!!!!!!!! Men jag har kollat upp vilka som vann och så ska jag se repris i veckan, så ett Oscarsinlägg är inte omöjligt att det blir framåt dagen eller dom närmsta dagarna, om jag orkar. Just nu är mina älskade panodil ända anledningen till att jag orkar sitta upp ens. Jag ska nu krypa ner i sängen och se en maaaaassa film och mysa med vovven.

See yah!

Jackass 3(D)



Jag har, sedan jag var runt tio-elva år gammal när Jackass-gänget började, vart ett enormt fan av dessa sjuka pojkar. Jag älskar serien och de två första filmerna och har alla i min filmhylla och när jag härde att det skulle komma en tredje och sista film blev jag vääääääldigt glad!! Jag såg den igår (tyvärr inte i 3D dock som den är ämnad för) och daaaamn va bra den var! Den var lätt bättre än de två första filmerna och dom är ju båda kalas. Jag älskar´t och önskar att dom aldrig skulle sluta göra filmer! Gillar ni Jackass så tycker jag att det är en självklarhet att ni ska se den här, gillar ni dom inte så se den ändå!

The switch



The switch, romantisk komedi från tvåtusentio. Helt okej film, tja vad ska man säga, den är i princip som alla Jennifer Aniston's filmer - Behagliga att titta på men ingenting jag någonsin vill se två eller fler gånger. Hon är en ganska värdelös skådespelare, hon har i hela sitt liv bara spelat en jävla roll - Rachel Green i V.Ä.N.N.E.R, bara att karaktären har olika namn i olika filmer/serier. KAN HON NÅGONTING ANNAT? Neurotisk, förvirrad och lite bortskämd storstadstjej... Det enda hon kan. MEN, filmen var okej, den hade sina roliga stunder, helt klart sevärd!

Sanctum



Jag var som sagt på bio igårkväll. Såg Sanctum, i 3D. En helt okej film. Det är ingen film som jag skulle få för mig att se speciellt många gånger, kanske nån gång till i framtiden men inte mer. Hyffsat skådespeleri och endel obehagliga scener och en bra story. En bra film helt enkelt. Att den var just i 3D tycker jag var helt jävla onödigt, det var vid två eller kanske tre tillfällen under hela filmen det var "coolt" med 3D, annrs var det mest jobbigt, det var svårt att fokusera på små detaljer, plus att glasögonen var så jävla obehagliga. Jag fick sitta och peta upp dom varannan minut ffs. Irriterande. Men ja, som sagt, en bra film, se den!

BioBioBio.


Ikväll ska jag gå på bio!!! Jag älskar att gå på bio! Det är en av mina favorit-sysselsättningar! Jag ska gå med min syster, min bästa vän och hans lillebror. Det ska bli mycket roligt! Och en utmaning med all underbar popcorn lukt och jag får inte äta några. Blä. Men det ska nog gå bra.

Vi ska se Sanctum (på bilden), som är James Camerons nya film. Självklart ska vi se den i 3D, filmer visas ju förfan bara i 3D nu för tiden, så värdelöst. Jag har inga större förhoppningar på filmen alls egentligen, går mest på bio för gåpåbioandets skull och för att min syster väldigt gärna ville se den. Hon är otroligt rädd för allt som har med hav och vatten i allmänhet att göra men vill ändå se allt som på något sätt handlar om det! She´s weird like that.

Well, tänkte bara informera lite, see ya!

Smoothie ftw.

Jag mår inge vidare måste jag säga. Jag har ätit dessa pulversoppor i två dagar nu och mår redan dåligt. Det känns som att gå på mat-rehab. Speciellt jobbigt äre eftersom jag bor ihop med människor som äter helt vanligt. Känner lukten av mat hela tiden. Har aldrig önskat mig en egen lägenhet så mycket som jag gör just nu kan jag säga! Usch! Vet inte riktigt hur jag ska klara mig till den trettionde mars, men jag har ju inte så mkt val. Jag önskar att jag hade mkt mer pengar för då hade jag köpt dessa (på bilden) till varje jävla måltid, för damn va goda dom är (jämfört med vad jag har att välja på). Jag är från och med idag ledig (och sjukskriven) i två månader ungefär, så det kommer absolut komma flera inlägg, både film och tv-serie! Kanske även en "Time for a quickie"!

Hejdå!

Pulverdiet.

Idag är det måndag, och "fas ett" av min operation har börjat. Det är nämligen så att man måste gå ner (olika många beroende på vad du har för BMI) ett visst antal kilon innan operationen för att det ska bli enklare för kirurgen eller någonting liknande. Och den siffra jag ska gå ner är ganska väldigt hög och genom att äta endast pulver måltidsersättning (typ nutrilette - som på bilden) SJU ggr om dagen i fyra veckor är det menat att jag ska gå ner dessa kilon. På bilden är dagens frukost... ser det inte delikat ut? -såjävlaironisk- Eftersom min siffra är ganska hög som sagt så har jag valt att börja redan idag, nio dagar innan jag "måste" börja. Klockan är nu halv fem och jag har druckit fyra stycken av de sju "soppor" jag ska dricka under dagen och jag har bara en sak att säga: FY FAN VA ÄCKLIGT DET ÄR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag har fyra olika smaker av soppor här hemma, Banan/Hallon, Choklad, Thai och Purjo/potatis... låter inte helt fel lr hur? Men daaaaaaamn va fel man kan ha! Det smakar som att nån har druckit det, kräkts upp det och så nu ska jag dricka det igen. Awesome. MEN, det är inte mkt annat att välja på. Måste gå ner dessa förbannade kilon annars får jag inte göra operationen... Får försöka härda ut helt enkelt. Försöka att inte tänka på mat. Lycka till till mig.

See ya!

Melodifestivalen, ett stort jävla skämt?

Okej. Alla människor vet la att melodifestivalen inte direkt brukar ha bra musik, men DAMN. VA I HELVETE gjorde den här bruden:



i ett jävla familjeprogram??????? Jag skulle ALDRIG låtit mina barn lyssna på den här låten.. vill ni att era barn springer omkring och sjunger om våld i hemmet? SERIÖST. HUR FAN TÄNKTE DOM? Den här låten kom med ... tänk då på vad som INTE kom med... uuhh. Ne, den här låten var hemsk. Inte helt okej i ett familjeprogram!!!!! Jag blev riktigt förbannad faktiskt, sällan jag blir arg på riktigt för sånna här saker men fan va smaklöst!



Håller ni med? Sjukt.

UR,VBO

URSÄKTA RÖRAN, VI BYGGER OM!


Jag har tröttnat som FAN på min bloggdesign och har nu bestämt mig för att göra en egen , så det kommer antagligen att se fördjävligt ut på bloggen ett tag nu... men det blir nog bra , hoppas jag!

Beauty and the briefcase



Hilary Duff har gjort det igen ppl! Och med "det" så menar jag en underbart värdelös romantisk komedi! Det är såhär att jag är en sucker för dååååååliga filmer likt denna, någonting i mig TVINGAR mig att se dom och jag älskar det. Att en film så pass dålig som denna får släppas är beyond me, men jag älskar't! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, den suger nått otroligt... SE DEN!

GBP update.

Idag hände det jag väntat på i bra över ett år. JAG FICK ETT DATUM!!!!!!! Det ringde en kvinna från sjukhuset och sa att den trettionde mars har dom en tid till mig för en Gastric Bypass operation. Jag är så glad och längtar så mycket att det fysiskt gör ONT innuti mig just nu. Det känns som att jag blev friad från en dödsdom.

Så den andra mars senast ska jag börja med min "flytande" månad. Vilket innebär att jag ska äta SÅNNAHÄR i en hel månads tid innan operationen, OCH BARA DOM. Joy. Men vafan, det känns som ett ganska litet pris för vad jag får i gengäld. Ja, det var bara det jag ville säga. Jag kommer antagligen posta lite updates lite då och då om hur det går med allt. Det kommer ju bli en ganska stor del av mitt liv så ni får stå ut helt enkelt. Och vem vet, det kanske är någon som tycker det är intressant?

KRAM på'er

Do date



Do date. Komedi. Jag gillar den här filmen. Den var riktigt rolig. Den var mycket mer extrem än vad jag trode att den skulle vara, jag trode det skulle vara en "Knocked up"-typ film men näe, det var mycket mer action än vad jag väntat mig, det gillar vi! Helt klart se-värd, detta är en film som absolut kommer infinna sig i min filmhylla såsmåning om!

Paranormal activity TVÅ



Som ni som har läst min blogg ett tag säkerligen har märkt så är jag någonting av en skräckfilms snobb... Jag tycker att VÄLDIGT få skräckfilmer faktiskt är läskiga. När jag såg den första Paranormal activity sp blev jag SÅ besviken. Alla jag pratat med om fimen sa att den var "SÅÅÅÅÅ LÄSKIG!!!!!!" vilket jag inte tyckte, alls. Jag hoppade inte ens till. What´s that about? Så ni kan förstå att jag var lite smått skeptisk när tvåan kommer ut, men jag bestämde mig för att se den iaf... boy was i right. DEN SUGER!!! Den är inte läskig, ALLS! Dom har lutat sig tillbaka på tre stycken hopp-scener... TRE STYCKEN!? En film som är, vad, en timme och fyrtio minuter eller nått och dom lägger in tre ynka jävla hopp-scener? UUUUUUUUSCH. Kan man inte göra riktig skräck så får man väll iaf lägga in lite mer hopp-scener.. kom igen! Se inte den här filmen... det är bortkastad tid (det säger jag inte ofta om film) som du kan spendera med att göra nått bättre!


Update! Jag glömde nämna en sak. Skådespeleriet i filmen är faktiskt riktigt bra, vilket höjer filmen nått enormt! Men det gör den inte se-värd... tyvärr!

Life as we know it



Life as we know it. Romantisk komedi.. eller ja, det är ju uppenbart eftersom att Katherine Heigl är med... KAN hon göra någonting annat? Bara undrar... En helt okej film dock. Ganska uppenbar story dock, men somsagt, det är ju en romnatisk komedi så det hör till! Värd att se men inte mycket mer än så. Lite småskojig på sina ställen, sorglig på andra och "aaawww-söt" på tredje, dock blir det "aaawww-söt":a lite för mycket på sina stunder och går över till "blirdetmycketsötaresåkräksjag-sött"... inte helt okej. Men se filmen, DO IT.

Romantik och trams.

Så mina små filurer. Idag är det som ALLA vet Alla hjärtans dag och på allmän begäran så ska jag nu räkna upp några romantiska filmer som jag tycker om... Så... här kommer några av dom.



Börjar uppe från vänster. Titanic, en klassiker, kan inte gå fel, när var hur eller varför du än ser den. Juno, romantisk komedi, helt lysande film på alla sätt! Skådespelet är fantastiskt och ja, helt awesome helt enekelt. Zack and Miri maked a porno, kanske inte någonting jag skulle se med någon jag var på dejt med... men den är rolig! Knocked up, kanske inte heller någon dejt-film. Men rolig, och det är lite romans i den allt! Nick & Norah's infinite playlist. Det här den perfekta filmen. Jag älskar den! Skådespelet är AWESOME och storyn är AWESOME. Den här filmen är en tio av tio! Sen mina damer och herrar, den ultimata kärleksfilmen The Notebook. Den är superfin och den hårdaste av människor KAN INTE låta bli att gråta! Se den. Se dom alla!

 


Så nu har ni lite tips på vad ni ska låtsas titta på medans ni hånglar loss med era loved ones ikväll! Och ni andra som kanske inte har en love eller helt enkelt inte firar denna "högtid" så kan jag rekomendera kanske någonting av Stephen King... Någonting som >IT<KRAMpåer!

 

I know, I'm a genius.

Sååå, mina små filurer. Jag har haft en internet-ledig vecka... eller ja, någonting sådant. Jag har inte kollar ansiktsboken mer än någon (eller ingen) gång om dagen, läst VÄLDIGT få bloggar och inte uppdaterat min egen... Det har vart lite skönt faktiskt. Jag thar alltid tyckt människor vart super töntiga när dom tar en "dator-ledig dag"... Datorer är awesome, vad ska man ta ledigt från???? Men jag förstår lite vad dom menar nu.

Jag har spenderat veckan med näsan i en stor hög med böcker om religion... Jag skulle vilja säga att det var för att jag bara hade lust, men ack nej. Jag har pluggat som en tok i veckan som vart och på fredag eftermiddag när jag lämnat in veckans skolarbeten så försvann jag in i The World of Sims. I LOVE IT! Lördagen och Söndagen har jag spenderat med systerdottern och systern. Vilket har vart trevligt!

Imorgon börjar dock skolveckan igen... med DUBBLA fucking kurser... skjut mig! Kommer inte hinna med någonting annat ffs. usch. men som den awesome bloggare jag är -töhö- så har jag fixat det, så det kommer faktiskt komma upp lite inlägg i veckan ändå. I'm just too awesome, huh guys? -awkward silence as i realize i am talking to a computer screen...-

Kärlek.

img_2800 (MMS)

Fick den här skrutten att skratta idag! Fångades ofc inte på bild dock. Värdelösa mobilkamera... Men tja. Jag har världens sötaste systerdotter. Durå?

Tangled

Idag har jag sett den sockersöta filmen Tangled. Disneys nya påhitt. Sagan om Rapunzel, med några små ändringar i storyn. Och den var SÅ. JÄVLA. AWESOME.

Ja, den var faktiskt skitbra. En klassisk Disney film med sång, dans, romantik och allt annat vad det innebär. Jag gillar´t! Se den! Även om du inte är ett fan av tecknad film så SE DEN. Min kompis (som i vanliga fall inte alls gillar tecknad film) tyckte att den var awesome han också. SE DEN SE DEN SE DEN!
 




Mean Girls TVÅ.

Dom flesta har nog koll på det hemska som hände tvåtusenfyra. Filmen Mean Girls kom ut.







Filmen som är så dålig att den får filmen Generation Axe att se ut som ett mästerverk... För er som inte är bekanta med detta hemska så spelar Lindsay Lohan en ny tjej i ett "vanligt" high school där en grupp tjejer som kallar sig själva "The Plastics" styr skolan med järnhand. Lindsay bestämmer sig för att låtsas vara deras vän för att få reda på skit om dom och så vidare och så vidare. Allt blir dåligt, allt blir bra igen, allt blir lite sämre igen och allt blir löjligt moralkake-bra igen! Same old same old.

Nu är det såhär. Världen har blivit galen... Det har nu tvåtusenelva gjorts en TVÅA på detta hemska, med den orginella titeln Mean Girls Två.





Tja... Jag var som den superduperfilmnörd jag är och som uppenbarligen gillar att plåga mig själv, se den här filmen just för att se hur dålig den är, ja det var inte fråga om OM den var dålig utan HUR dålig. Och WOW, vilken tio poängare! Den sög MER än den första. Samma story (i princip), ny tjej, ny skola, "The Plastics" styr skolan, och den nya tjejen vill ändra på det... yadayadayada...

Okej skådespel från vissa håll men inte mer än så. Den är värd att se om man uppskattar värdelös-skratta-åt-tills-man-gråter-fast-av-fel-anledning-film, som jag! Annars så kan man se någonting annat.


I rymden finns inga känslor.



Idag såg jag denna film, I rymden finns inga känslor. Jag brukar inte vara så mycket för svensk film i vanliga fall, dom brukar inte hålla samma nivå som andra länders filmer (tyvärr) men den här var helt okej. Den utförde sitt syfte helt enkelt, lite rolig, lite charmig och lite fin var den. Jag känner en person med aspergers (som huvudrollen i filmen ska ha) och jag tycker det är en fin tribute till människor som har denna sjukdom. En helt okej film som jag absolut skulle kunna tänka mig att se igen. Cecilia Forss borde dock hålla sig låååååångt borta från skådespelaryrket. Hon suger. På riktigt. Nästan jobbigt att titta på henne. Annars så en tumme upp för Bill Skarsgård och Martin Wallström!

Dinner for Schmucks.


Jag har sett ganska mycket film på senaste tiden, mest skit om jag ska vara ärlig. Men en film som stog ut ur mängden av pissfilm så var det Dinner for Schmucks. En UNDERBAR komedi med Paul Rudd och Steve Carell. Det var länge sedan jag såg en komedi som faktiskt vart såhär rolig! Steve Carell gör en fantastisk roll som Barry, jag kan till och med gå så långt som att säga att det är hans bästa roll någonsin! Har ni inte sett den här filmen så SE DEN. Jag älskar den, en jävligt stark fyra av fem!

Utmaning: Röda läppar.

Underbara Lady Dahmer postade ett inlägg på sin blogg om Utmaning: Röda Läppar. Att man skulle våga sig ut i verkligheten med röda läppar måndagen den trettioförsta januari och hon undrade vilka som ville vara med, jag sa självklart ja, jag har röda läppar ett par, tre gånger i veckan så detta var inte supersvårt kanske, men roligt!

Slänger in en bild som "bevis", och tja... ni får mig med fräknar och allt. Gör lite ont i mig att posta den, men what ever! Enjoy.

 

Jag valde livet.

Det har hänt någonting helt fantastiskt underbart i mitt liv. Och jag har funderat på om jag vill skriva om det i bloggen eller inte och jag kom fram till - why the heck not. En blogg ska ju handla om sig själv, en ego-värld lixom.

Det är så att jag ska innom två månader genomgå en Gastric Bypass operation. För er som inte vet riktigt vad det är så är det när man opererar bort orginal magsäcken och gör en ny magsäck, som det får plats ungefär en till två dl mat i åt gången. Detta är alltså en vikt-operation som vissa kallar det. Jag kallar det en Livs-operation för det är vad det är för mig. Genom att välja att göra den här operationen så väljer jag livet. Jag är så pass stor för tillfället att det är en enorm risk för min hälsa. Både min läkare och jag tyckte att en Gastric Bypass nog var det bästa alternativet för mig. Jag vet riskerna, jag kan dö på operationsbordet, det är en risk men om jag inte opereras så kommer jag endå dö, waaay för tidigt, jag vet ATT det kommer hända bara att jag inte vet exakt när.
Jag har pratat med en handfull olika läkare, dietister och annat folk som alla tycker att detta är det bästa valet och jag håller med. Jag väljer livet. Igår var jag på det sista mötet, med en dietist som godkände mig för operation. Det var som att någonting ENORMT föll av mina axlar och jag är överlycklig. Jag har varit "stor" hela mitt liv och jag är så JÄVLA trött på det. Jag är trött på alla fysiska hinder, allting som mindre människor tar för givet och som jag (och människor som mig) får kämpa tio gånger så längre/hårdare för.

Jag vet inte exakt när operationen blir, men kvinnan jag hade mötet med igår uppskattade att det kommer bli i mars.

Jag ville bara skriva av mig det här. Jag behövde få ur mig det. Det finns inte så många som man kan prata med. Många tror att det är den "lätta" vägen... HUR ÄR DETTA LÄTT? Snälla berätta det för mig för jag har ingen aning. Dom som säger det är samma människor som säger "ät mindre och motionera mer så går du ju ner i vikt!" ... NÄE!? Menar du det? Jag hade ingen aning... *facepalm* NEJ DET ÄR INTE BARA ATT MOTIONERA MER OCH ÄTA MINDRE DIN JÄVLA RÖVHATT!!! Isf hade jag gått ner min övervikt pretty darn enkelt. Alla människor är INTE likadana, så sluta behandla dom så.

Jag vill även säga till er andra som är tjockisar och trivs med det, i salute you! Alla människor ska få vara exakt hur dom vill och det är precis det jag försöker med. Jag skäms inte för att vara stor, men jag triv inte och mår inte bra av det. Därför ska jag göra detta, och jag hoppas alla förstår det. Och om inte, så försök.


/ En lycklig Sofi.
RSS 2.0