sry ppl

Bloggen ligger lite på is för tillfället då jag är sjuk. Men uppdatering kommer ske under morgondagen eller onsdag.

Hur många lingon finns det i världen?


Alex är arbetslös, nydumpad och har inte speciellt höga tankar om sig själv när han får ett jobb på ett daghem för utvecklingsstörda vuxna. Människorna på daghemmet får snart Alex att se på dem och världen med andra ögon.


Det skulle nästan kännas moraliskt inkorrekt att säga någonting negativt om den här filmen, vilket är en konstig känsla då jag aldrig har problem att säga någonting negativt om filmer i vanliga fall. Men nu är det faktiskt så att jag inte hade speciellt mycket elakt att säga om filmen iallafall. Jag gillade den, visst den är inte direkt någonting att jubla över men det är en film som behövs och som fick mig att skratta (och gråta) vilket är en frisk fläkt. Idéen är fantastisk och även om utförandet kanske inte är det bästa så är det en underbar film som gör att man blir varm innombords. OCH huvudrollsinnehavaren Sverrir Gudnason är en riktigt bra skådis, vilket jag inte trode, så Hatten av min gode man!

Jag saknar dig

Jag är med och tävlar om biobiljetter till nya filmen Jag saknar dig, på http://filmjagsaknardig.blogg.se/


Motivation; Jag skulle bjuda med min äldre syster på den här bion. Min syster har alltid varit den person som ALLTID funnits där när jag har behövt henne, hon har alltid varit den som tagit hand om mig när jag inte orkat mer. Hon betyder otroligt mycket för mig och jag vet inte vad jag skulle ta mig till om hon försvann, bara tanken på det får det att tåras i mina ögon. Jag älskar min syster, vilket jag säger till henne allt för sällan, men genom att vinna dessa biljetter och bjuda med henne på en film som jag vet att hon verkligen vill se så kan jag visa en del (om än en väldigt liten del) av den kärlek jag känner för henne. ♥

Jag saknar dig

Jag är med och tävlar om biobiljetter till nya filmen Jag saknar dig, på http://filmjagsaknardig.blogg.se/


Motivation; Jag skulle bjuda med min äldre syster på den här bion. Min syster har alltid varit den person som ALLTID funnits där när jag har behövt henne, hon har alltid varit den som tagit hand om mig när jag inte orkat mer. Hon betyder otroligt mycket för mig och jag vet inte vad jag skulle ta mig till om hon försvann, bara tanken på det får det att tåras i mina ögon. Jag älskar min syster, vilket jag säger till henne allt för sällan, men genom att vinna dessa biljetter och bjuda med henne på en film som jag vet att hon verkligen vill se så kan jag visa en del (om än en väldigt liten del) av den kärlek jag känner för henne. ♥

Love Wedding Marriage


En lycklig nygift äktenskapsrådgivare och hopplös romantiker tappar nästan hoppet om äktenskap när hennes föräldrar som varit gifta i snart 30 år berättar att de vill skiljas.


Love Wedding Marriage är en söt och korkad film. Förutsägbar som få men det gör lixom ingenting, skådespelet är inte bra och inte heller dåligt, men det är mer dåligt än bra och storyn är gammal och som sagt väldigt förutsägbar. Men det känns som att filmen är menad att vara väldigt simpel och den utgör sitt syfte, den underhåller och får tiden att gå. En film som är långt från bra men som absolut funkar.

The other sister


En utvecklingsstörd tjej vill visa sin familj att hon är precis lika kapabel till ett "perfekt" liv som sin "perfekta" syster, när hon flyttar in i en egen lägenhet och börjar att gå på College.


Den här, likt filmen i inlägget under, är en av mina favorit filmer. Juliette Lewis som har huvudrollen gör en UNDERBAR tolkning av utveckligsstörda Carla Tate, likaså gör Giovanni Ribisi (fantastisk skådis) som spelar hennes bästa vän som även han är utvecklingsstörd. Det är en rörande film som jag tycker att alla borde se. Den fångar verkligen publiken och den får åtminstone mig att gå från att cry like a baby till att skratta högt rakt ut. Otroligt vacker film.

Gilbert Grape


Gilbert sitter fast. Han bor i en väldigt liten by där han jobbar på snabbköpet, tar hand om sin sjuka lillebror och sin sjukligt överviktiga mamma. När en vacker kvinna och hennes mormor en dag kommer till byn vänds Gilberts värld upp och ner och han börjar fundera på om det här verkligen är vad han vill med sitt liv.


Det här är en av mina absoluta favoritfilmer. Tre av mina alltime favoritskådisar är med, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio (som förövrigt gör sitt livs bästa roll) och Juliette Lewis, vilket inte gör filmen direkt sämre! Det här är en sån där film som blir bättre och bättre ju fler gånger du ser den, det är bara en helt underbar film helt enkelt.

Hairspray


Den fantastiskt söta och knubbiga lilla tonåringen Tracy Turnblad försöker 1962 lära Baltimore ett och annat om integration efter att hon har fått en roll i en dansshow i lokal TV.


Man KAN inte se den här filmen utan ett enormt leende på läpparna. Jag har sett den här filmen hundra gånger och tror inte att jag någonsin kommer att tröttna på den. Finns inte en tråkig sekund och den är bara genuint underbar. Musikaler i allmänhet får mig på underbart bra humör men den här har det där lilla extra som gör att hela min dag blir bra efter att ha sett den här. Har du inte sett den så shame on you och gå och se den nu med en gång! En film som är bra på alla håll och kanter som man bara inte får missa helt enkelt!

Waiting for forever


Såg den här underbaringen idag igen. Kunde inte låta bli, den är ju något helt fantastiskt vacker! För övrigt ser jag inte så mycket film just nu då jag pluggar RÖVEN av mig just nu i princip. Läs om den här filmen >här< medans jag inte har någonting bättre att skriva om!

Time for a Quickie #17

Dagens tips:


I den här serien får man följa en kvinna med en identitetssjukdom och hennes kamp att försöka ta reda på varför och varifrån hennes sjukdom kom till, samtidigt som hon kämpar med att ta hand om en, inte allt för funktionell familj.


Ibland hittar man serier som har det där lilla extra, det där som gör att du inte kan vänta mer än 20 sekunder mellan avsnitten. Det här är en sån serie. Skådespelet är fantastiskt från alla håll, karaktärerna är UNDERBARA och storyn är nytänkande och så fantastiskt udda att man inte kan annat än älska den här serien. Det finns 3 hela säsonger och tyvärr(!!!) kommer det inte komma en fjärde, vad det ser ut som idag. Men somsagt, SKITBRA serie, se den!

En dag i Simsets tecken


Idag blir det en dag med Sims... HELA DAGEN. Började spela lite igårkväll, trode jag hade spelat en timme eller så när jag kollar på klockan och upptäcker att 5 timmar har gått... oops. Men idag är jag ledig, har skickat in veckans skolsaker och gjort allt nyttigt trams så nu ska jag spelaspelaspela!!!!

Ha en bra lördag ppl!

Time for a Quickie #16

Dagens tips:


I serien Dance Moms får man följa en rad kvinnor vars högsta önskan är att deras små flickor ska bli dansstjärnor och för att förverkliga denna dröm har de anmält flickorna till the Abby Lee dance company där den väldigt stränga Abby ska lära flickorna allt hon kan.


Den här serien är GALEN! Det här är någonting av det värsta jag sett! Att se mammor frivilligt stå och klä på sina 9åriga flickor, vad de anser vara SEXIGA (japp de använder ordet SEXIG om 9åringar) kläder och sminkar dom så till den milda grad att man inte känner igen barnen längre, det är hemskt. Jag förstår inte hur mammor kan låta detta ske, hemskt är vad det är. Men hur hemskt det än är så är den här serien hyffsat bra gjord och jag är hooked. Första säsongen håller på att sändas i USA as we speak med avsnitt nr 4.

Your Highness


När prins Fabiuous's blivande brud blir kidnappad av en ond trollkarl beger han sig ut, tillsammans med sin lata och odugliga bror Thadeous, för att rädda hennes liv.


Man kan ju tro att en film med både Natalie Portman och James Franco skulle vara en bra film eftersom dom både är FÖRBANNAT bra skådespelare, men ackackack va fel man kan ha! Filmen är en komedi men inte det minsta rolig. Den funkar som tidsfördriv men inte mycket mer och jag skulle inte rekomendera den om du inte gillar humorlös humor om sex och ... ja, sex.

Super 8


Efter att ha varit ögonvittne till en hemsk tågkrash börjar en grupp vänner under sommaren 1979 märka konstiga saker som händer i deras lilla stad och snart börjar de undersöka vad det är som egentligen händer.


Jag älskade den här filmen! Den är som en modern version av The Goonies! LOVE IT! Skådespelet är bra och storyn ännu bättre. Jag gillade den skarpt! Har du inte sett den så gör det och har du sett den så se den igen! Supersöt film som smälter hjärtat lite. Karaktärerna i filmen är helt awesome, alla barnen är fantastiska på sina egna vis and let me tell you this, hade jag varit en 11åring just nu hade jag varit SÅ kär i huvudrolls innehavaren (sötare unge får man fan leta efter, och duktig är han med)! SE FILMEN PPL! ♥

Älskade ni

Jag ville bara säga Hej till de nya läsarna som ramlat in den senaste tiden! Det är jätte roligt att ni läser bloggen och väljer att komma tillbaka varje dag, verkligen! Jag tänkte fråga om det är någonting speciellt ni tycker om som jag skriver om? Tycker ni jag ska skriva mer eller mindre av någonting? Ha gärna åsikter!


Tack för att ni läser!

Green Lantern


En döende alien krashar på jorden och måste genast innan han dör hitta en person som kan ta över efter honom som en av de väldigt många Green Lanterns och hittar den oansvarige Hal Jordan. Hal tar på sig ansvaret omedveten om att hela universum nu vilar på hans axlar.


Såg Green Lantern på bio igårkväll, och ni som läst min blogg innan vet hur mkt jag hatar filmer i 3D(!!!) men det här var en av de första (förutom Avatar) där 3D faktiskt inte störde mig! Jag hade absolut kunnat klara mig utan det men det störde mig inte mer än att glasögonen är fantastiskt obekväma! Filmen var bra, bättre än vad jag trode, Ryan Reynolds är för mig en fjantig romantisk komedi-kille och jag hade svårt att se honom i en sån här film, men det funkade, han hade inte vart mitt första hands val men det funkade, han var helt okej. Jag tyckte dom hade lagt krut på lite fel saker i filmen, kärlekstjaffset var lite för stort medans slutfighten var en ganska stor letdown! Hela filmen byggde upp för en epic awesomeness fight men sen var det över på 2 sekunder... besvikelse! Men som sagt, helt okej film, gillade den!

Time for a Quickie #15

Dagens tips:


Dr. Dani Santino är lyckligt gift med två barn, tills en dag när hon kommer på sin man med att vara otrogen. Efter att hon slängt ut sin man får Dr. Dani Santino ett nytt jobb som psykolog åt the New York Hawks och snart är hon den mest efterfrågade psykologen av kändisar i staden.


Necessary Roughness är en rolig serie som inte är speciellt egen av sitt slag. Det är i princip samma sak som House (om inte exakt samma sak) fast med en ettrig och badass kvinna som är psykolog ist för en narcissistisk manlig läkare. Men serien är sevärd. Den är absolut inte uppe i House standard, men den funkar. Den är underhållande och lite spännande på sina ställen så den håller måttet i mina mått mätta. (sen att en av mina absolut första kändis-kärlekar är med gör ju inte saken värre) Första säsongen håller på att sändas i USA och är på avsnitt 6.

Time for a Quickie #14

Dagens tips:


Advokaterna och barndomsvännerna Jared och Peter rekryteras till en stor firma där de arbetar för lagen på ett, låt oss kalla det, annorlunda sätt.


Franklin and Bash, supermysig komedi serie. Bra skådespel, bra manus, inte direkt nytänkande men humorn väger upp för det. En bra serie att fördriva tiden med helt enkelt! Finns en säsong ute, dock bara 10 avsnitt, värdelöst jag vet, men en andra säsong spelas in as we speak, yey! Sugen på en väldigt okomplicerad hjärnbedövande komediserie med söta pojkar? Se Franklin and Bash!

Blir inget filminlägg idag då jag blir tat...

img_6335 (MMS)

Blir inget filminlägg idag då jag blir tatuerad just nu !! YEY!

Jumper



En ung man upptäcker att han har en speciell kraft som gör det möjligt för honom att "teleportera" vart han vill i världen. Men vad den unge mannen inte vet är att det finns människor vars enda syfte är att mörda människor som honom.


Sett den många gånger nu men kan fortfarande inte gilla den. Min bästa kompis älskar den här filmen och längtar sönder tills tvåan kommer (2013), OM den kommer. Men som sagt, jag kan inte riktigt gilla den. Den har potential att vara awesome men näe, den är halvkass och medelmåttig. Ideén är awesome, verkligen men den hade behövt lite extra krydda! Sevärd? Sure, om du gillar medelmåttig action med lite coola fightingscener!

Den onda cirkeln


Sarah är ny i skolan och hamnar i sällskap med tre tjejer som påstås vara häxor. Sarah och flickorna upptäcker att när de är tillsammans alla 4 kan de göra saker de inte trode var möjligt. Men snart går deras makt dem åt huvudet och hemska saker börjar hända.


Den här filmen var en av de två första filmer som jag någonsin ägt vilket gör att jag har en speciell plats i hjärtat för den här filmen. Jag gillar den väldigt mycket och tycker den är awesome! Effekterna är värdelösa, skådespelet är sisådär m.m men jag älskar den! Har du inte sett den så borde du det för det är praktiskt taget en kult film! Gör´t!

Är med och tävlar


Jag är med och tävlar hos fina http://thejuicydetails.blogg.se/ om sakerna på bilden ovan. ♥

Wind Chill


Två college studenter börjar den 6 timmar långa resan hem för jullov. Dom är med om en bilolycka och fastnar på en övergiven väg mitt ute i ingenstans och under natten blir de jagade av människorna som en gång dött längs samma väg.


Hyffsat weird film! Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Den hade nämligen kunnat vara riktigt bra, men det kändes som varje gång det fanns möjlighet till awesomeness så fegade det ur och blev halvdant. Men filmen är inte helt dålig endå, den är ganska spännande även om den inte är speciellt nytänkande och den är absolut värd att spendera 87 minuter av sitt liv på. En film som passar er som gillar lite lagom läskig film helt enkelt.
RSS 2.0