Ung och bortskämd.

Idag kollade jag på SVT's nya sattsning - Ung och Bortskämd, och ja... jag är otroligt jävla fascinerad. Det handlar alltså om ett gäng ungdomar som har blivit så pass bortskämda av sina föräldrar att dom inte har en aning om hur man tar hand om sig själva, överhuvudtaget. Dom äldsta är tjugofyra år gamla... tjugofuckingfyra år gamla(!!!!!) och dom "yngsta" tjugo.

Serien går ut på att dessa tio personer ska bo i ett hus och lära sig ta ansvar för sig själva och sin omgivning. Dom får testa på jobb och den person som gör sämst ifrån sig får föräldrarna till personerna i huset (måste vara stolta människor, tror ni inte?) skicka hem.

Ja just det , den som vinner, vinner en Jorden runt resa... "Grattis du har lärt dig diska, det normala människor lär sig på lågstadiet, här får du en Jorden runt resa, den förtjänar du!" WHAT!? Vi som kunnat detta hela våra liv, vad får vi?

Jag tycker att SVT har helt fel vinkling på det hela, borde det inte vara den unge som gjort BÄST ifrån sig som får åka hem? Och dom som inte kan någonting får stanna kvar en vecka till? Och ska dom verkligen få ett pris för att dom lyckas med någonting som normala människor ser som en vardags syssla? Ge dom en spark i arslet och ett varsitt flytta hemifrån kit från IKEA innan ni skickar hem dom istället... Jisses.

0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0